Új jelszó kérése
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Termékajánló
Termék részletek


XEN a gyakorlatban

-25%
XEN a gyakorlatban
3 000 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2018.04.08   A készlet erejéig!


Az ingyenes, nyílt forrású virtualizációs szoftver, a Xen használatával pénzt takaríthatunk meg, nagyobb rugalmasságot érhetünk el, javíthatunk az erőforrások kihasználásán, és a katasztrófák utáni talpraállástól a szoftvertesztelésig mindent egyszerűsíthetünk. Ebben a könyvben összegyűjtöttük mindazt a tudást, ami a nagy teljesítményű Xen virtuális gépek felállításához és kezeléséhez szükséges a különféle környezetekben. A kötet egy világszínvonalú Xen-csapat páratlan tapasztalataira építve, minden témakörre kiterjedően tárgyalja a Xen használatát, a telepítéstől a felügyeletig. Szerzői olyan, a gyakorlatban már bizonyított módszereket és eljárásokat, valamint esettanulmányokat mutatnak be, amelyeket máshol nem találunk meg.

A szerzők először a virtualizáció alapjait – a fogalmakat, alkalmazási területeket és előnyöket – ismertetik, majd bemutatják a Xen képességeit, a Xen LiveCD tartalmát és a Xen-hiperfelügyelőt, valamint végigvezetnek a saját merevlemez alapú Xen-telepítésünk beállításának lépésein. Miután a Xen már fut, megtanuljuk a legjobb módszert a „vendégek” létrehozására és a meglevő rendszerek Xen-vendégként való futtatására. A könyv kimerítően tárgyalja a Xen-vendégek, az eszközök, hálózatok és elosztott erőforrások kezelését és biztosítását.

A rendszergazdák, adatközpont-kezelők, fejlesztők, rendszerintegrátorok és internetszolgáltatók egyaránt hasznát vehetik ennek a kötetnek, amely segít, hogy a Xennel elérjék a céljukat: megbízható, hatékony, kiemelkedő teljesítményű rendszerek felállítását – meglepően kis költséggel.

A könyv tartalmából:

# A Xen-hiperfelügyelő: mi a feladata, és hogyan működik?
# Előre felépített rendszerlenyomatok használata, beleértve a tömörített fájlrendszereket
# Tartományok kezelése az xm konzollal
# Vendéglenyomatok feltöltése és tárolása
# Hálózatok tervezése és beállítása a Xenben
# Biztonság a Xenben: különleges célú virtuális gépek, virtuális hálózatszakaszok, távelérés, tűzfalak, hálózatfigyelők, sHype hozzáférés-szabályozás, Xen Security Modules (XSM, Xen biztonsági modulok), és így tovább

 • Könyv címe
  XEN a gyakorlatban
  Szerző, közreműködő
  Todd Deshane, Eli M. Dow, Wenjin Hu, Brendan Johnson, Jeanna N. Matthews, Patrick F. Wilbur
  Kiadó
  KISKAPU
  Kiadás éve
  2010
  ISBN
  9789639637719
  Cikkszám
  c010109176
Webáruház készítés