Új jelszó kérése
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Termékajánló
Termék részletek


DANIEL GOLEMAN: TÁRSAS INTELLIGENCIA / AZ EMBERI KAPCSOLATOK ÚJ TUDOMÁNYA

-25%
DANIEL GOLEMAN: TÁRSAS INTELLIGENCIA / AZ EMBERI KAPCSOLATOK ÚJ TUDOMÁNYA
3 990 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.08.12   A készlet erejéig!
 • Több mint tíz évvel az Érzelmi intelligencia megírását követően Daniel Goleman újabb forradalmi jelentőségű könyvvel állt elő.
  A legfrissebb tudományos és gyakorlati példák sorával érzékelteti, hogy a verbális és logikai készségek mellett mekkora jelentősége van az érzelmi és társas intelligenciának nem csupán társas kapcsolataink, hanem harmonikus érzelmi, lelki fejlődésünk, sőt még anyagi érvényesülésünk szempontjából is. Szociálpszichológiai és idegtudományi iskolák bemutatásával vezet be az emberi agy működésének rejtelmeibe és abba a gyökeresen új szemléletbe, hogy az emberi agy működése nemcsak az agykérgen belül, hanem két agy között végbemenő folyamatokban is vizsgálható.

  Több fejezet foglalkozik a gének és kulturális mémek szerepével, vagyis az emberi kapcsolatok biológiai és társadalmi természetével. A társas intelligencia olyan készség, amely a látáshoz, halláshoz és mozgáshoz hasonlóan megkönnyíti az élet fizikai, gazdasági, társadalmi dzsungelében való fennmaradást, eligazodást. Aki a társas intelligencia különleges képességével rendelkezik, olvasni tud a másik ember gondolataiban, belelát a lelkébe, szívébe, együtt érez vele. Megismeri az adás örömét, ezáltal örömet szerezhet másoknak is. Ahogy az olvasót is örömmel tölti el e könyv olvasása, különösen, amikor a leírtakban ráismer azokra a hétköznapi helyzetekre, amelyekkel oly gyakran szembesül, ám ritkán tudatosít.

  DANIEL GOLEMAN a New York Times tudományos újságírójaként dolgozott nagysikerű Érzelmi intelligencia című könyve megírásáig. Tudományos munkájának köszönhetően az USA számos középiskolájában kötelező tananyagként oktatják az érzelmi és társas intelligenciát, amelynek jótékony hatásait kutatások is bizonyítják.

 • Könyv címe
  TÁRSAS INTELLIGENCIA / AZ EMBERI KAPCSOLATOK ÚJ TUDOMÁNYA
  Szerző, közreműködő
  DANIEL GOLEMAN
  Kiadó
  LIBRI
  Kiadás éve
  2015
  ISBN
  9789633105016
  Cikkszám
  c010104251
  Tömeg
  516 g/db
Webáruház készítés